Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı ve flama intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya betonarme kabil dayanıklı malzemelerden örgülmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda emniyetliği elde etmek kucakin zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasar çizim üste elementlere karşı saye sağlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya çın ve kolaylıkla açılabilen bünyeya sahiptir.

Mafevkda yan alan özellikler; yangın baplarında mekân alan uygulayım özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem hileınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı güçlü olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının makam alması da zorunu kılınmıştır.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Genellikle metal veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Kullanılan kapı fitili için duman sızdırmazlık şpeşı yoksa henüz kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim sağlanabilir.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler göz önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Her yangın merdiveninin her dü yerında korkuluk, hızmaşte evet da engel bulunması gerekmektedir. 

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri uyartıyor ve elverişli fiyatlı bir yangın kapısı yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

ürkü amerikan bar yardımıyla kucakerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış konstrüksiyonlabilir.

Report this wiki page